Personvern og cookies

Behandling av personopplysninger i Apriil

Når du bruker nettsiden vår og/eller er i kontakt med oss som leverandør, ved å bestille tjenester fra oss eller på annen måte vil Apriil AS behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som behandles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.
 

Hvorfor vi samler inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Vi samler inn og behandler personopplysninger til ulike formål avhengig av bakgrunnen for behandlingen og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:
  • Besvare henvendelser som kommer inn til oss, hvor vi vil behandle navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle personopplysninger som måtte følge av henvendelsen. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å oss for å hjelpe deg med det du lurer på.

  • Vi behandler personopplysninger for kontaktpersoner hos våre kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere, samt potensielle kunder og leverandører. Opplysningene som behandles er begrenset til kontaktinformasjon, og behandlingen skjer på grunnlag av interesseavveining, hvor vi har vurdert at vi har berettiget interesse for behandlingen av kontaktopplysningene, og etter vår vurdering så går ikke disse interessene ut over hensynet til de registrertes personvernrettigheter.

  • Informasjonen du gir oss om deg gjennom enten eksplisitt samtykke (ved å frivillig oppgi kontaktinformasjonen din i skjemaer for å kontakte oss, melde deg på nyhetsbrev eller bestille fra oss) eller frivillig implisitt samtykke (ved å godta bruk av cookies som du gjør ved å bruke nettsiden vår, med mindre du har skrudd av dette) blir samlet og brukt separat.

  • Følgende opplysninger blir lagret i vårt saks/arkivsystem og kundesystem:
    – Kundenavn, adresse, telefonnummer
    – For autogirokunder: kontonummer
    – Kontaktinformasjon (om oppgitt) blir sammen med eventuelle beskjeder/bestillinger fra deg som mottas på nettsiden og som sendes til den ansvarlige i Apriil AS eller en innleid tredjepart med taushetsplikt som mellomledd, som besvarer henvendelsen med riktig oppfølging.

    Om vi har mer relevant å meddele etter besvarelsen på din besvarelse tar vi kontakt ved å bruke kontaktinformasjonen du har oppgitt. Du kan gi beskjed på arnstein.torsvoll@apriil.no om du ikke ønsker dette.

 

Opplysningene som sendes gjennom e-post direkte eller skrives inn i kontaktskjema blir lagret for å yte den aktuelle servicen. Vi gjør deg oppmerksom på at henvendelser du sender direkte via e-post sendes ikke kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post eller gjennom skjema på nettsidene våre.
 

Utlevering av personopplysninger til andre

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.
 
All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området.
 

Lagringstid og sletting

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Ønsker du at vi sletter informasjonen om deg, så vil dette gjøres i den utstrekning vi har anledning til dette og ikke har plikt til å fortsatt oppbevare informasjonen, f eks. etter regnskapsreglene.
 

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn og retting (samt sletting, se ovenfor) i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger i henhold til norsk lov.
 
Om du bare ønsker å slutte å motta kommunikasjon fra oss, kan du formidle dette til oss. Vi beholder retten til å kontakte deg gjennom annen kontaktinformasjon (om noe) for å snakke med deg om hvilke måter du ønsker at vi behandler dine opplysninger videre dersom det er aktuelt.
 
All informasjon som oppgis til oss gis helt frivillig, enten den oppgis eksplisitt eller implisitt.
 
Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

 

For å ta i bruk dine rettigheter må du kontakte oss, se kontaktinformasjon nedenfor. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.
 
Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg.
 
Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å kontakte oss.

 

Behandlingsansvarlig og kontaktinformasjon

Ta kontakt per e-post på databehandler@apriil.no eller per telefon på 905 11 872 for alle henvendelser angående vår behandling av personopplysninger.
 
Behandlingsansvarlig: Apriil AS
 
Personopplysningene på denne siden ble sist oppdatert 05.08.2020
 
Hovedansvarlig for behandling av personopplysninger er databehandler i Apriil AS. Opplysninger behandles i henhold til aktuelle lover og formålene du tillater gjennom eksplisitt og implisitt samtykke eller i tråd med aktuelle behandlingsgrunnlag.

 

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet.
 
Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

 

Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.  Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.

 

Denne nettsiden bruker cookies

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som nettstedet du besøker lagrer på datamaskinen. Informasjonskapsler blir brukt for å gi besøkende tilgang til ulike funksjoner. Informasjonen i en informasjonskapsel kan bli brukt til å spore internettbruken din.
 
I henhold til Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven), må alle besøkende på et nettsted som benytter informasjonskapsler ha tilgang til informasjon om at nettstedet benytter informasjonskapsler. De må også ha tilgang til informasjon om årsaken til at de blir brukt. Besøkende må også godkjenne at informasjonskapsler blir benyttet. Godkjenningen gjøres gjennom innstillingene i nettleseren.
 
Hvis du ønsker at cookies skal avvises, så kan du endre innstillingene i nettleseren slik at du enten blokkerer informasjonskapsler fra å bli lastet ned automatisk, eller at du får et valg om å laste ned hver enkelt informasjonskapsel. Informasjonskapsler som har blitt lastet ned tidligere kan også slettes av nettleseren.
 

 

Google Analytics

Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. (“Google”). Google Analytics bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett.
 
Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har.
 
Våre nettsider bruker Google Analytics for å analysere bruken av nettsidene. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt osv.
 
Vi behandler også data om hvordan du bruker nettsiden vår samles aggregert inn gjennom Google Analytics. Vi kan også lage demografiske rapporter og interesserapporter for å få en bedre forståelse av hvem brukerne våre er. Basert på disse separate og automatisk genererte oversiktene tar vi (Apriil  AS) avgjørelser om hvordan brukere av nettsiden vår kan få en bedre opplevelse (både når det gjelder helhetlig nettside-struktur og innhold på enkeltsider).
 
Apriil AS lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre ved at vi kan finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater som blir klikket på. Denne informasjonen lagres aggregert i Google Analytics av Google.
 
Informasjon som lagres av Google Analytics blir lagret av Google. Se nederst på denne siden for oversikt over hvilke cookies som settes og hvor lenge de varer.

 

Google Ads

Ved hjelp av Google Ads sine cookies måler vi om de som klikker på annonsene utfører de ønskede handlingene. Vi har også remarketing aktivert, som gjør at vi kan vise gitte annonser i Google Display Network basert på adferden til besøkende på våre nettsider.
 
Informasjon som lagres av Google Ads blir lagret av Google. Se nederst på denne siden for oversikt over hvilke cookies som settes og hvor lenge de varer.
 

Sosiale medier

Ved hjelp av cookies fra Facebook og LinkedIn kan vi ved hjelp av remarketing nå besøkende med annonser som vises basert på den besøkendes adferd (f.eks. kun om de har besøkt en gitt underside). Vi får også innsikt i demografisk data for våre nettsidebesøkende av de aktuelle sosiale mediene og statistikk over nettsidebruk på tvers av økter og innloggende enheter. Vi får også målt annonseresultater med cookies fra sosiale medier. I de tilfellene vi samler inn kontaktinformasjon gjennom skjema på Facebook samtykker de som fyller ut skjema til at de godtar vilkårene i denne personvernerklæringen helt frivillig.
 
Når kontaktinformasjon oppgis via skjema på Facebook vil denne informasjonen behandles som om den ble oppgitt på nettsiden vår. Øvrig informasjon som lagres av Facebook og LinkedIn blir lagret av Facebook og LinkedIn. Se nederst på denne siden for oversikt over hvilke cookies som settes og hvor lenge de varer

 

Sist oppdatert 05.08.2020

 

Oversikt over cookies

Navn
Kilde
Formål
Varighet
__cfruid
Cloudfare
Sikkerhet
Slettes etter økt
__cfduid
Cloudfare
Sikkerhet
Slettes etter 30 dager
hubspotuk
Hubspot
Funksjonalitet
Slettes etter 13 måneder
__hssrc
Hubspot Ytelse Slettes etter økt
__hstc
Hubspot
Ytelse
Slettes etter 13 måneder
_gid
Google Analytics
Ytelse og Analyse
Slettes etter 24 timer
_ga Google Analytics Ytelse Slettes etter 2 år
_gat_UA-167815673-1 Google Analytics Ytelse Slettes etter 10 minutter
test_cookie DoubleClick (Google) Markedsføring Slettes etter økt
fr Facebook Markedsføring Slettes etter 3 måneder
_fbp
Facebook
Markedsføring/Annonsering
Slettes etter 3 måneder

Kontakt

Oslo

einar.nilssen@apriil.no
906 99 697

Dronningens gate 22
0154 OSLO

 

Bergen

magnar.oyhovden@apriil.no
404 85 180

Kong Christian Fredriks plass 3
5006 BERGEN

 

Stavanger

arnstein.torsvoll@apriil.no
905 11 872

Løkkeveien 111
4007 STAVANGER

Trond Albert Skjelbred
Partner
trond.skjelbred@apriil.no
909 95 909

Fredrik Hannestad
Byråleder PR
fredrik.hannestad@apriil.no
907 87 621

Krishan Totland
Partner
krishan.totland@apriil.no
954 45 805

Silje Ulveseth
Kommunikasjonsrådgiver
silje.ulveseth@apriil.no
918 09 769

Arent Kragh
Senior kommunikasjonsrådgiver
arent.kragh@apriil.no
414 64 945

Hans Wilhelm Gullestad
Senior kommunikasjonsrådgiver
hans.gullestad@apriil.no
907 60 854

Arne Abrahamsen
Senior kommunikasjonsrådgiver
arne.abrahamsen@apriil.no
951 39 220

Einar Rustad Nilssen
Byråleder Reklame Oslo
einar.nilssen@apriil.no
906 99 697

Bente Souter
Grafisk designer
bente.souter@apriil.no
900 94 138

Astri Totland
AD/Designer
astri.totland@apriil.no
984 01 191

Arnstein Torsvoll
Byråleder Reklame Stavanger
arnstein.torsvoll@apriil.no
905 11 872

Stephan Meyer
Byråleder Reklame Bergen
stephan.meyer@apriil.no
997 47 594

Conny Breivik
Kommersiell leder/Rådgiver Design
conny.breivik@apriil.no
976 71 233

Kenneth Dahling
Byråleder Story
kenneth.dahling@apriil.no
952 24 714

Jan Olav Åmdal
Kreativ leder Event
jan.olav.aamdal@apriil.no
915 68 624

Harold Sletten
Byråleder Event
harold.sletten@apriil.no
415 02 096

Lasse Marøen
Rådgiver Digital Markedsføring
lasse.maroen@apriil.no
970 45 704

Tore Torsvik
Kommersiell leder Story
tore.torsvik@apriil.no
464 05 746

Benedicte Hvidsten
Digital Markedsfører
benedicte.hvidsten@apriil.no
93039698

Tonje Pedersen
Tekstforfatter/Journalist
tonje.pedersen@apriil.no
93258967

Anette Thorsen
Digital markedsfører
anette.thorsen@apriil.no
92242256

Charlotte Øveraas
Prosjektleder
charlotte.overaas@apriil.no
48078283

Hilde Dalman
Grafisk designer
hilde.dalman@apriil.no
41430660

Kristoffer Borchgrevink
Grafisk designer
kristoffer.borchgrevink@apriil.no
40193299

Lisa Andreassen
Kreatør
lisa.andreassen@apriil.no
93821342

Heidi Fossmark
Rådgiver
heidi.fossmark@apriil.no
40468325

Jon Arne Tjelta
Digital designer
jon.arne.tjelta@apriil.no
99700572

Linda Sævild
Rådgiver
linda.saevild@apriil.no
93874518

Erle Øglænd
Grafisk designer
erle.ogland@apriil.no
92065571

Linda Gudmestad
Tekstforfatter/kreatør
linda.gudmestad@apriil.no
90638388

Hilde Folgerø
Prosjektleder
hilde.folgero@apriil.no
99565304

Reklame

Einar Rustad Nilssen
Byråleder Reklame Oslo
einar.nilssen@apriil.no
906 99 697

Arnstein Torsvoll
Byråleder Reklame Stavanger
arnstein.torsvoll@apriil.no
905 11 872

Stephan Meyer
Byråleder Reklame Bergen
stephan.meyer@apriil.no
997 47 594

Design

Conny Breivik
Kommersiell leder/Rådgiver Design
conny.breivik@apriil.no
976 71 233

Story

Kenneth Dahling
Byråleder Story
kenneth.dahling@apriil.no
952 24 714

Tore Torsvik
Kommersiell leder Story
tore.torsvik@apriil.no
464 05 746

Event

Harold Sletten
Byråleder Event
harold.sletten@apriil.no
415 02 096

PR

Fredrik Hannestad
Byråleder PR
fredrik.hannestad@apriil.no
907 87 621

Digital Markedsføring

Lasse Marøen
Rådgiver Digital Markedsføring
lasse.maroen@apriil.no
970 45 704