<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=306560313669154&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
P1014571

Bør din bedrift ha sin egen podkast?

Bør din bedrift ha deres egen podkast?

Podkast har kvaliteter som skiller seg fra andre medier.  Med pod kan du treffe din målgruppe på en helt spesiell måte.  Over 32 prosent av det norske folk hører på podkast minst en gang i uken og 17 prosent lytter daglig.

Hvorfor akkurat podkast? 

Engasjerte lyttere. 
Podkastlyttere er aktive og engasjerte, og når de hører på din podkast, så har de selv valgt å høre på akkurat den. Ni av ti som hører på podkast lytter via hodetelefoner, og fordi du snakker rett i lytterens øre, får du en tettere relasjon, og kan henvende deg mer direkte til dem.  

Men når du har fått lytterens oppmerksomhet er det desto viktigere at innholdet er verdifullt nok til at de vil lytte mer. Dersom du er smart i måten du formidler innholdet og gir dem innhold av verdi, er sjansene mye større for at de kommer tilbake neste gang, og blir trofaste lyttere. 

Verdifullt innhold. 
Det bringer oss til det kanskje viktigste punktet, det som skaper en trofast lytter av podkasten din, og som gjør at hen kommer tilbake for å høre når det kommer en ny episode. Du bør ha et godt og utarbeidet konsept der du gir dine potensielle kunder verdifullt innhold, som etablerer deg som autoriteten på området, og ikke oppfattes som reklame, men bidrar til å styrke merkevaren din over tid.

Full oppmerksomhet.  
Med en podkast har du lytterens fulle oppmerksomhet. Det at du snakker rett i øret til kundene dine gjør at de får et annet fokus. En podkast kan du høre uforstyrret mens du gjør husarbeid, handler, går på trilletur med barn eller tar kollektivtransport. 

Tilgjengelighet. 
Det meste av podkastlytting foregår i dag på smarttelefoner. Men det er også mulig å høre på din datamaskin, på ditt trådløse anlegg i stuen eller på en smarthøyttaler. Flere og flere biler får også integrert Spotify eller TuneIn radio i bilstereoanlegget. Kundene har dine historier rett i lommen, og de er kun noen tastetrykk unna. 

Skill deg ut! 
Hva skal du så gjøre for å skille deg ut i den stadig økende mengden av nye podkaster? Her er noen tips til vellykkede bedriftspodkaster, såkalte «branded podcasts»:

 Startup – GIMLET MEDIA:

startup gimlet

Denne podkasten er ikke en typisk «branded podcast», for den ble ikke startet som et forsøk på å reklamere for et varemerke. Men ved å dokumentere hvordan han gikk fram for å starte et produksjonsselskap for podkast, tar Alex Blumberg oss med på en reise som til slutt ender opp med selskapet Gimlet Media, som i 2019 ble solgt til Spotify. De to første sesongene er en spennende reise i en startupbedrift, men er samtidig fantastisk egenreklame for Gimlet og deres podkaster.
 

 

2 Minutes of ZEN - ZENDIUM: 

2 minutes of zen

Når det gjelder å skille seg ut, så er denne podkasten et godt eksempel på hvordan en god idé ikke trenger å være komplisert. Dette unike showet er laget av tannkremprodusenten Zendium. Hvis du trodde det ikke var mulig for noe så kjedelig som et tannkremmerke å lage en populær podcast, tro om igjen! Zendiums tilnærming er å lage korte to-minutters episoder som du kan lytte til mens du pusser tennene, med aktiviteter som spenner fra meditasjon til sumo squat challenge. Podkasten bryter med standardformen med 30- til 45-minutters intervjuer eller aktuelle diskusjoner. I stedet benytter Zendium det faktum at produktet er naturlig og fremmer velvære – til å skape merverdi for kundene sine mens de bruker Zendiums produkt.
 

 Why we eat what we eat – BLUE APRON: 

why we eat what we eat blue apron

Blue Apron er en matkassetjeneste, likt Adams Matkasse eller Godt Levert. Podkasten utforsker mattrender og psykologien bak dette, og andre matrelaterte temaer. Ved å gi lytteren verdifullt innhold i et tema de er interessert i, tar Blue Apron en posisjon som en aktør i dette markedet på en elegant og ikke-påtrengende måte.

 

 

Doffen_studio

Komiker Christoffer Schjelderup lager podkastene "Skamfrelst" og "Pappapanelet" hos Apriil. 

I Apriil Studio, sentralt i Vitensenteret på Marineholmen i Bergen, tilbyr Apriil profesjonelle lydopptak, podkast og videopodkast.

Se mer om vårt studiotilbud her

Vi kan bistå deg med alt fra idé, konseptutvikling, øving i intervjuteknikk, produksjon og distribusjon, til å bare hjelpe deg i gang med din produksjon. Du kan leie vårt studio på timebasis med tekniker, eller vi kan ta oss av hele prosessen fra idé til publisering. Vi hjelper deg uansett behov. 

Kontakt: Espen Vik Morild tlf. 944 855 34 / e-post: espen.morild@apriil.no

 

 

Fredrik Hannestad
Byråleder PR
fredrik.hannestad@apriil.no
907 87 621

Fredrik Hannestad
Byråleder PR

Fredrik Hannestad er kommunikasjonsrådgiver og partner, og har siden 2007 vært daglig leder i Apriil PR AS. Han arbeider særlig med kommunikasjonsstrategier, rådgivning, undersøkelser og mediekontakt - spesielt under kriser. Hannestad har 25 års erfaring som kommunikasjonsrådgiver, og har blant annet vært daglig leder i Geelmuyden Kiese i Bergen. Hannestad er utdannet ved Sjøkrigsskolen, og arbeidet i Sjøforsvaret i elleve år med bl.a strategier og tiltak knyttet til kommunikasjon. Hannestad har hatt verv i Kommunikasjonsforeningen i Hordaland og Sogn og Fjordane, og har også vært nestleder i styret i KOMM – Sertifiserte kommunikasjonsbyråer. Dessuten har han ulike verv i flere aksjeselskaper, og han er styreleder i Bergen Ballklubb (Bergen Elite).

 • Medierådgivning
 • Krisehåndtering
 • Samfunnskontakt
 • Sosiale medier
 • Forretningsutvikling
 • Strategisk kommunikasjon

Trond Albert Skjelbred
Partner
trond.skjelbred@apriil.no
909 95 909

Trond Albert Skjelbred
Partner

Trond Albert Skjelbred er partner og medeier i Apriil PR. Han arbeider med utvikling og gjennomføring av kommunikasjonsstrategier, krisehåndtering og medierådgivning. Han holder også kurs i retorikk, etikk og sosiale medier for toppledere. Han har 25 års erfaring som konsulent fra selskaper som Geelmuyden Kiese og PwC. Skjelbred er en ettertraktet foredragsholder og samfunnsdebattant og har skrevet bøkene Perspektiver på PR (2016), Hvordan lykkes som konsulent? (2013) og Idar Vollvik om PR (2009). Han har holdt et 50-talls foredrag i Norge, Danmark og Sverige om konsulentrollen. Skjelbred er vinner av Konsulentprisen og er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

 • Medierådgivning
 • Krisehåndtering
 • Samfunnskontakt
 • Sosiale medier
 • Forretningsutvikling
 • Strategisk kommunikasjon

Silje Ulveseth
Kommunikasjonsrådgiver
silje.ulveseth@apriil.no
918 09 769

Silje Ulveseth
Kommunikasjonsrådgiver

Silje Ulveseth  er kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR. Hun er utdannet journalist fra Mediehøgskolen Gimlekollen. Ulveseth har 13 års erfaring med journalistikk, web og kommunikasjon, og kom nylig fra stillingen som kommunikasjonsansvarlig i Vest Næringsråd. Hun har tidligere jobbet som nettjournalist i Dinside.noTV2.noKK.noLommelegen.no, og FVN.no. Ulveseth har også lang erfaring med sosiale medier, deriblant innholdsmarkedsføring og søkemotoroptimalisering

 • Medierådgivning
 • Krisehåndtering
 • Samfunnskontakt
 • Sosiale medier

Arne Abrahamsen
Senior kommunikasjonsrådgiver
arne.abrahamsen@apriil.no
951 39 220

Arne Abrahamsen
Senior kommunikasjonsrådgiver

Arne Abrahamsen  er senior kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR og jobber spesielt med kommunikasjonsstrategier, markeds- og mediekommunikasjon. Han har mer enn 20 års erfaring fra kommunikasjonsarbeid både i Norge og internasjonalt. Abrahamsen har vært informasjonsdirektør ved Universitetet i Bergen, programsekretær i NRK og redaktør for Vestlandsrevyen. Han har en mastergrad fra University of California og er cand.mag. fra Universitetet i Bergen.
 • Medierådgivning
 • Krisehåndtering
 • Samfunnskontakt
 • Forretningsutvikling

Hans Wilhelm Gullestad
Senior kommunikasjonsrådgiver
hans.gullestad@apriil.no
907 60 854

Hans Wilhelm Gullestad
Senior kommunikasjonsrådgiver

Hans Wilhelm Gullestad er senior kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR. Han startet selskapet i april 2000, var daglig leder frem til november 2007, og styreleder frem til mars 2015. Gullestad arbeider med strategisk kommunikasjonsrådgivning, medierådgivning og redaksjonelle produksjoner, blant annet for finansinstitusjoner. Gullestad er cand. mag. fra UiB med samfunnsvitenskapelig fagkrets. Før han begynte som kommunikasjonsrådgiver arbeidet han i til sammen ti år som informasjonsdirektør i Vital (nå DNB Livsforsikring) og Vesta (nå Tryg), og i 15 år som journalist i Bergensavisen, Dagbladet og NRK. Gullestad var leder i Norsk kommunikasjonsforening i perioden 1999 – 2001.

 • Medierådgivning
 • Krisehåndtering
 • Samfunnskontakt
 • Research
 • Forretningsutvikling

Beate Husa
Kommunikasjonsrådgiver
beate.husa@apriil.no
949 88 063

Beate Husa
Kommunikasjonsrådgiver

Beate Husa (f. 1971) er kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR. Hun jobber særlig med medierådgivning, krisehåndtering og myndighetskontakt. Hun har 15 års erfaring fra politisk arbeid både lokalt og regionalt, og har hatt ulike verv i Kristelig folkeparti. Hun har jobbet som helsebyråd i Bergen i tre og et halvt år, og hadde ansvar for helsetjenestene under koronapandemien. Dette medførte utstrakt mediearbeid og krisehåndtering over tid. Hun har en bachelor i samfunnsøkonomi, og har arbeidet som leder innen kirken.
 • Medierådgivning
 • Krisehåndtering
 • Samfunnskontakt
 • Sosiale medier
 • Research
 • Forretningsutvikling
 • Strategisk kommunikasjon
 • Proaktiv pressehåndtering
 • Produkt PR

Vibeke Johannesen
Byråleder PR Oslo
vibeke.johannesen@apriil.no
411 40 333

Vibeke Johannesen
Byråleder PR Oslo

Vibeke er daglig leder for Oslo-kontoret til Apriil PR og Partner, og jobber fra både Oslo og Bergen. Hun har lang ledererfaring og har jobbet mange år i en svært utvikling- og prestasjonsbasert bransje, der resultatene er ferskvare. En bransje der man blir målt på sine prestasjoner fra dag til dag.

Vibeke er en leder som er opptatt av å sette ambisiøse mål og jobbe strukturert mot dette. Hun brenner for å finne gode løsninger sammen med andre, og gjøre andre gode. Hun er nysgjerrig og ønsker å dele sine unike erfaringer for å gjøre andre bedre. Vibeke kommer fra en av de mest medie-eksponerte lederstillingene på Vestlandet.

Utdanning: Bachelor fra BI med spesialisering i kommunikasjon, samt lederutdannelse fra Universitetet i Lousanne. Hun har flere styreverv i ulike bransjer.

 • Medierådgivning
 • Krisehåndtering
 • Samfunnskontakt
 • Sosiale medier
 • Research
 • Forretningsutvikling
 • Strategisk kommunikasjon
 • Proaktiv pressehåndtering
 • Produkt PR
 • Strategi
 • Analyse
 • Medietrening

Helena Haldorsen
Kommunikasjonsrådgiver
helena.haldorsen@apriil.no
974 88 015

Helena Haldorsen
Kommunikasjonsrådgiver

Helena Haldorsen (f. 1998) er kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR. Hun arbeider med bedriftskommunikasjon, medierådgivning og myndighetskontakt. Arbeidet innebærer tekstproduksjon samt medieanalyse og politisk kommunikasjon. Haldorsen har gjennom både gjennom Velferdstinget Vest og partipolitikken jobbet med forvaltning på lokalt og regionalt plan.

Theodor Barndon Helland
Kommunikasjonsrådgiver
theodor.helland@apriil.no
478 80 799

Theodor Barndon Helland
Kommunikasjonsrådgiver

Theodor Barndon Helland (f. 1993) er kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR. Han arbeider særlig med politisk kommunikasjon og analyse, myndighetskontakt og medierådgivning. Theodor holder foredrag om norsk politikk, politisk teori og statsvitenskap samt kurs i tale- og debatteknikk og skriving av taler, debattinnlegg og kronikker. Theodor har bl.a. jobbet for Stortinget, utenrikstjenesten og regional- og lokal forvaltning, og har hatt en rekke politiske-, folkevalgte- og frivillige verv. Han er utdannet ved Universitetet i Agder og har en mastergrad i statsvitenskap. Theodor er tilknyttet Civita, den liberale tankesmien.

Henriette Bruusgaard
Kommunikasjonsrådgiver
henriette.bruusgaard@apriil.no
938 07 251

Henriette Bruusgaard
Kommunikasjonsrådgiver

Henriette Bruusgaard (f.1982) er kommunikasjonsrådgiver i Apriil PR. Henriette har bakgrunn som programleder, reporter og journalist i TV2, TVNorge og NRK og har blant annet vært å se og høre i programmer som Absolutt Underholdning, Alt for Norge, Nitimen og God Morgen Norge.
 • Medierådgivning
 • Krisehåndtering
 • Samfunnskontakt
 • Sosiale medier
 • Research
 • Forretningsutvikling
 • Strategisk kommunikasjon
 • Proaktiv pressehåndtering
 • Produkt PR

Kristin Weber
Senior kommunikasjonsrådgiver
kristin.weber@apriil.no
932 82 549

Kristin Weber
Senior kommunikasjonsrådgiver

Kristin har jobbet med PR og kommunikasjon i over 15 år. Hun har vært både daglig leder og prosjektleder, vært ansvarlig for drift av byrå, inkludert personalansvar og rekruttering. Har lang erfaring med kundeledelse, planlegging, utarbeidelse og utførelse av PR- og markedsstrategier, tekst - produksjon av pressemeldinger, nyhetsbrev, innhold til some og blogg, relasjonsbygging inn mot medier, journalister og Influencere, planlegging og arrangering av presse-events, medieovervåking, rapportering og social listening, redaktøransvar nyhetsbrev, samt kontrahert nye kunder/merkevarer til byråer. Jobber nå hovedsakelig med strategisk kommunikasjon for noen av verdens største teknologiselskap innen IT; teknologi, samferdsel og bærekraft. Hjelper bedrifter med å bli hørt og bygger redaksjonell oppmerksomhet for de rette målgruppene. 

Utdanning: Bachelor PR og kommunikasjon BI, Oslo, påbygning journalistikk NKS

 • Medierådgivning
 • Krisehåndtering
 • Samfunnskontakt
 • Sosiale medier
 • Research
 • Forretningsutvikling
 • Strategisk kommunikasjon
 • Proaktiv pressehåndtering
 • Produkt PR
 • Strategi
 • Tekst
 • Analyse
 • Medietrening

Bjørn Sørheim-Queseth
Senior kommunikasjonsrådgiver
bjorn.sorheim@apriil.no
958 04 769

Bjørn Sørheim-Queseth
Senior kommunikasjonsrådgiver

Bjørn er utdannet radio- og tv-journalist, og har mange års erfaring innen kommunikasjon og markedsføring. Han har vært informasjonskonsulent i Misjonsalliansen, programleder på Radio Norge, redaksjonell prosjektleder og digital produkteier i Mentor Medier – og han har skrevet to bøker.

Utdanning: Master of Management ved BI med fordypning i «innovasjon, digitalisering & forretningsmodeller», «identitet og merkevarebygging» og «PR og strategisk kommunikasjon». Bachelorgrad i Journalistikk ved Mediehøyskolen i Gimlekollen.

 • Strategi
 • Tekst
 • Konsept
 • Prosjektledelse
 • Branding
 • Podcast
 • Programleder

Sara Alvsaker
Kommunikasjonsrådgiver
sara.alvsaker@apriil.no
456 34 558

Sara Alvsaker
Kommunikasjonsrådgiver

Sara har kulturell forståelse og internasjonal erfaring gjennom arbeid, studier og utenlandsopphold. God kjennskap til norsk næringsliv, internasjonal og europeisk politikk, samt nordiske interessegrupper i Brussel. Organisasjonserfaring gjennom frivillig arbeid, kundeservice, fransk, og god erfaring med kommunikasjonsarbeid. Solide formidlingsevner i både norsk og engelsk.

Nylig tilbake i Oslo etter 1 år som trainee hos NHO i Brussel. Der har hun fulgt EUs politiske og regulatoriske agenda med et næringslivsfokus, representert NHO i ulike sammenhenger, hatt møter med relevante aktører, holdt innlegg for besøkende grupper, samt kommunikasjons- og administrativt arbeid.

Utdanning: Mastergrad i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, årsstudium i fransk, utvekslingsprogram Sciences Po Paris. Bachelorgrad i Europastudier. 

 • Medierådgivning
 • Samfunnskontakt
 • Sosiale medier
 • Tekst
 • Prosjektledelse
 • Digital markedsføring
 • Presse-events

Camilla Egner
Kommunikasjonsrådgiver
camilla.egner@apriil.no
404 97 371

Camilla Egner
Kommunikasjonsrådgiver

Camilla har jobbet strategisk med innhold, sosiale medier og annonsering for et bredt spekter av kunder i ulike bransjer. Hun behersker ulike designprogrammer og har utarbeidet materiell både for digitale flater og trykk, samt jobbet med bilde- og videoredigeringsverktøy for innholdsproduksjon. Hun har også erfaring med ulike publiseringsverktøy og har kompetanse innen front-end design og behersker SEO fra både det tekniske og det tekstlige perspektivet.

Utdanning: Bachelor i Markedsføring ved Høyskolen Kristiania med fordypning i “Reklame og visuell kommunikasjon”

 • Sosiale medier
 • Strategi
 • Prosjektledelse
 • Digital markedsføring
 • Innholdsproduksjon
 • Design
 • Nettsider
 • SEO
 • Analyse

Birgitte Brøtmet
Kommunikasjonsrådgiver
birgitte.brotmet@apriil.no
916 19 793

Birgitte Brøtmet
Kommunikasjonsrådgiver

Birgitte har lang fartstid innenfor kommunikasjon og markedsføring. Hun har jobbet som journalist, med netthandel og markedsføring i Kondomeriet AS, som webredaktør i Felleskjøpet Agri, Digital Marketing Specialist i Vianor og Digital rådgiver i Spire kommunikasjon. Bakgrunnen innebærer blant annet strategi og innholdsplanlegging, merkevarebygging, digital synlighet og annonsering, tekst og foto. Jobber per i dag tett på kunder med strategi, rådgivning, sosiale medier, annonsering i egne og betalte kanaler og innholdsplanlegging og innholdsproduksjon.

Utdanning: Journalistikk ved Norges Kreative Fagskole

 • Strategi
 • Tekst
 • Prosjektledelse
 • Podcast
 • Programleder
 • Medietrening
 • Journalist Reporter
 • Konferanser
 • Manus

Send oss en melding